double vision

The experimental exhibition takes place in an almost square, well proportioned special exhibition hall with nine light panels adjustable in height. The layering of the on-site context with the thematically defined, spacial interventions, achieved by the positioning of the light panels and wall elements, creates rhythm and sequence. Light, material and colouring underline the reception of the pictorial contents inside the spacial evidence laboratory and put each piece of art in a specific context. Devices and generated opportunities allow the visitor to experience different visual experiences. The works of art are confronted with new challenges in different environments concerning their reception and self-definition.

2015, Kulturforum, 10875 Berlin.

Direct order.
Kulturforum Kupferstichkabinett Berlin.
Albrecht Dürer und William Kentridge.
Research project and exhibition architecture.
Exhibition area 500 sqm.

further information

Program:
Exhibition architecture

Client:
Staatliche Museen des Preußischen Kulturbesitzes

Architecture:
Design - HOLODECK architects
Project team - Marlies Breuss, Michael Ogertschnig

Consultants:
Curators - Elka Anna Werner, Andreas Schalhorn
Ass. Curator - Nadine Rottau
Photografy - Christian von Steffelin

Scope of work:
HOA/A, § (1)-(8)

Dimensionen:
500 m2

  • Datenschutz