spatial appropriation

A former factory space is transformed into a residential by developing a new spatial concept. Preserving the original character of the open plan layout, three temporary zones are created to accommodate the client’s needs. Light beam installations that follow the new interior walls illuminate the entire space.

2005-2006, 1170 Vienna.

Order directly.
Family B. Vienna.
Lofteinheit with temporary cells.
General planning including Site supervision.
NFA 209 sqm. Terrace 50 sqm.

further information

Program:
Residential building, family with three children, new built

Client:
Familie B, Vienna, Austria

Architecture:
Design - HOLODECK architects
Project team - Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Stephan Goos

Consultants:
Structural engineering - kppk, Vienna
Building physics - Röhrer, Vienna
Photography - Grazia Ike Branco

Scope of work:
HOA/A, §3 (1)-(8); Site supervision §4 total service planning

Dimension:
209 m2