looped house

The analysis and continuation of the surrounding landscape into the house`s interior are the basis of the concept. The adjacent lawn is extended up a sloping concrete plane and over the green roof into the house. The courtyard evolves from a protected space into an open landscape terrace, intergrated into the rolling hills.

1999 - 2001, 3701 Großweikersdorf.

Direct order.
Familie F. Großweikersdorf.
Residential building. Family with two children.
Generalplaning including site supervision.
GFA 234 sqm.

further information

Program:
Residential building, Family with two children. new built

Client:
Familie S, Großweikersdorf, Austria

Architecture:
Design - HOLODECK architects
Project team - Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Susanne Schmall, Christine Schmauszer

Consultants:
Engineering – kppk, Vienna
Photography - Veronika Hofinger

Scope of work:
HOA/A, §3 (1)-(8); Site supervision §4 total service planing

Dimension:
Gross area 234 m2, Building area 1.100 m2