zhengzhou quarter | china | 2008-2012 project in progress

the arrangment of the buildings and the composition of the space between are based on the principle of  maximising the extent of the landscape area. a landscaped area of a minimum of 15 meters is allocated to each unit. the units face east, south and west. the landscape areas are not necessarily used as private gardens but compromise of empty spaces that emulate open scenery and are designed to offer extensive views. 

Further information

Brief Urban development, residential quarter, 272 new builts
Client HYA Ltd. Kaifeng, China
Architecture Design    HOLODECK architects
  Project team    Marlies Breuss, Michael Ogertschnig,
   Christian Rottensteiner, Mario Thaum
Scope of work HOA/A, §3 (1), (2)  
Dimension GF 133.350 sqm, NNF 81.380 sqm