looped house | großweikersdorf austria | 1999 - 2001 construction completed

the analysis and continuation of the surrounding landscape into the house`s interior are the basis of the concept. the adjacent lawn is extended up a sloping concrete plane and over the green roof into the house. the courtyard evolves from a protected space into an open landscape terrace, intergrated into the rolling hills.

Further information

Brief Residential building, family with two children, new built
Client Familie S, Vienna, Austria
Architecture Design       HOLODECK architects
  Project team


      Marlies Breuss, Michael Ogertschnig,
      Susanne Schmall, 
      Christine Schmauszer
Konsulenten

Engineering
Photography
      kppk, Vienna
      Veronika Hofinger
Scope of work
 HOA/A §3 (1)-(8); Site supervision §4 total service planning
Dimension Gross area 283 sqm