shifthouse | klagenfurt austria | 2003-2004 construction completed

the design concept is based on the movement towards nature, on the longing for a life in the woods, away from a city`s dense clusters. the shifting volume consists of different functional spaces and is designed on the basis of interpreting architectural themes such as the sloping site, the vicinity of the woods or the location between existing buildings. the generated space accommodates a multi layered open plan interior layout.


Further information

Brief Residential building, family with three children, new built
Client Familie H, Klagenfurt, Austria
Architecture Design     HOLODECK architects
  Project team

 
    Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, 
    Alexandra Stage, Henry Van Hoeve, 
    Franz Moser 
Consultants
 
Engineering
Photography
    ZT Ogris, Klagenfurt
    Veronika Hofinger
Scope of work HOA/A, §3 (1)-(8); Site supervision §4 total service planning
Dimension Gross area 480 sqm, building area 2.100 sqm