stratified townscape | vienna 05 | 2005 - 2008 construction completed

the residential building transmits the dynamics of the backyard into the street space by offering views through the building to the passerby. private gardens on each floor of the eight storey building are connected to the horizontally and vertically folded landscape of the backyard. the living space turns into a loggia surrounded by green.

national competition   1st prize

Further information

Brief Residential building, 14 apartments with car park, new built
Client Kallco, Vienna, Austria
Architecture Design    HOLODECK architects
  Project team



 
   Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, 
   Ulrich Hagen, Stephan Goos, 
   Jan Chladil, Grischa Fischer, 
   Alexej Kolyschkow, Jan Conradi,
   Anida Kreco
Consultants


 
Landscape planning
Building physics
Engineering
Photography
   3:0 Landschaftsplanung, Vienna
   Manfred Bruck ZT, Vienna
   kppk, Vienna
   Hertha Hurnaus
Scope of work HOA/A, §3 (1)-(7)  
Dimension
 
euro 1.680.000, gross area 1.820 sqm, 
building area 510 sqm